|
Autor |
Wiadomość |
administrator

|
|
Jak zacząć? |
|
Tutaj postaram się jak najklarowniej wyjaśnić wszystkim nowym graczom, jak od początku zacząć przygodę z PoxNora.
1a. Rejestracja
Naszą zabawę z PoxNora, jak z każdą grą online, zaczynamy od założenia konta. Jednak najpierw, trzeba pobrać grę.
Wchodzimy na stronę poxnora.com
Ściągamy grę. W zależności od systemu ( PoxNora jest dostępna na Windows'a i na Mac'a ) klikamy na jeden z dwóch linków ( na screenie otoczone niebieską ramką ).
1.1 Instalacja gry
Po ściągnięciu gry, odnajdujemy instalkę (domyślnie znajduje się na pulpicie) i instalujemy. Jak to zrobić, chyba nie muszę tłumaczyć ;p
1b. Rejestracja
Po zainstalowaniu gry, gdy ją odpalimy, zacznie się automatycznie uploadować. Gdy update się zakończy (trwa to kilka/kilkanaście minut) powinien pojawić się taki komunikat.
Klikamy Play Now! i wchodzimy do gry. Teraz możemy założyć konto. Klikamy na napis "Click Here" zaznaczony niebieską ramką na zdjęciu poniżej (s/s).
Po kliknięciu na zaznaczony obszar, powinna odpalić się przeglądarka internetowa i wyświetlić się formularz rejestracji.
1. Nasz własna, unikatowa nazwa, pod jaką będziemy grać w PoxNora (Nick).
2. Wpisujemy hasło, które będzie zabezpieczeniem naszego konta. Nie zapomnieć!
3. Powtarzamy hasło.
4. Wpisujemy e-mail.
5. Powtarzam e-mail.
6. Nie wiem co to jest, ale można zostawić puste.
7. Podajemy naszą datę urodzenia.
8. End User License Agreement, czyli jakieś zasady, regulamin.
9. Po wypełnieniu wszystkiego, wciskamy "Submit"
Wyskakuje nam coś takiego.
A po przewinięciu w dół.
Klikamy na "Faction Overwiev" i wybieramy jedną z ras.
Wybieramy na przykład Ironfist Stronghold.
I wciskamy "Try Now For Free!" zaznaczone niebieską ramką. Pojawia się takie okno.
Wciskamy "Proceed" zaznaczone niebieską ramką. Pojawia się następujący komunikat.
I po kilkunastu sekundach, jeśli wszystko przebiegło prawidłowo, dostajemy taką wiadomość.
Teraz możemy obejrzeć naszą talię ("View Battlegroup").
2. Rozgrywka.
Teraz w końcu możemy przejść do sedna zabawy - samej rozgrywki. Odpalamy PoxNora i pojawia nam się ekran.
1. Tutaj wpisujemy login, naszą nazwę użytkownika, którą podaliśmy przy rejestracji.
2. Tutaj podajemy nasze hasło, które również podaliśmy przy rejestracji.
3. Po wypełnieniu pól 1. i 2. wciskamy "Login".
I znowu - wyskakuje nam takie okienko.
Wciskamy zaznaczony napis "Tutorial". I tutaj zatrzymajmy się na chwilę gwoli wyjaśnienia.
PoxNora jest na chwilę obecną tylko w wersji angielskiej. Więc sam nasuwa się wniosek, że bez znajomości tego języka, niestety, nie ma co brać się za tą grę Jak na razie, w tym mini FAQ wszystko łopatologicznie wyjaśniałem. Jednak teraz, po wciśnięciu "Tutorial" zostawię Was sam na sam z panem. Pox Wyjaśnię tylko ostatnią rzecz.
1. Podstawowe wiadomości o poruszaniu się w grze - co jest co, jak przesuwać mapkę itd.
2. Tutaj nauczysz się jak odsłaniać swoje runy i przyzywać bohaterów/zaklęcia.
3. Tutaj dowiesz się wszystkiego o swoim pierwszym przyzwanym bohaterze.
4. Tutaj dowiesz się wszystkiego o walce.
5. Tutaj nauczysz się używać zaklęć.
6. Tutaj zobaczysz jak wygrać grę.
7. Zamyka Tutorial.
Jeśli na początku tutka (i tak radzę zrobić wszystkim nowym graczom) wciśniesz"Getting Started" przejdziesz przez wszystkie 6 lekcji.
Mam nadzieje, że pomogłem nowym graczom W razie jakichkolwiek pytań odsyłam do działu:
"O PoxNora dla nowych graczy/PYTANIA/FAQ" >> http://poxnora.phorum.pl/viewforum.php?f=3
Pozdrawiam, admin.
|
|
Pią Wrz 18, 2009 20:58 |
|
 |
Reklama
|
|
Pią Wrz 18, 2009 20:58 |
|
 |